Att göra i Hemavan & Tärnaby

Tärnafjällen är äventyrets och lugnets land. Det finns oändligt med aktiviteter att göra som besökare. Vi har nedan sammanställt de viktigaste som varje besökare bör uppleva under sin vistelse i Hemavan & Tärnaby.

Att göra under sommaren

  1. Bada i vatten från en smält glaciär. Det är kallt men uppfriskande. Vissa påstår dessutom att man blir yngre av detta.
  2. Fjällvandring, Hemavan och Tärnaby har ändlösa mängder med vandringsleder och stigar. Den mest trafikerade vandringsleden är Kungsleden som utgår från Hemavan.
  3. Plocka kantareller, många delar av Tärnafjällen är fuktiga, vilket skapar ett ypperligt klimat för diverse svampar. I trakterna kring Mosekälla mellan Hemavan och Tärnaby brukar tillgången på kantareller vara mycket god. Även vid dåliga svampår.
  4. Fiska i en sjö eller älv. Tillgången på fisk i Tärnafjällen är stor. Det finns god tillgång på röding och annan fisk i nästintill alla sjöar
  5. Cykla, det finns många cykelstråk kring Hemavan och Tärnaby. Vill man åka downhill kan man göra det i Hemavan.

Att göra under vintern

  1. Ta en skotertur till Tärnavilt i Joesjö. Där har de lokala delikatesser samt annat smått och gott.
  2. Åka upp till kungsliften. Vid klart väder kan man nästan se till världens ände.
  3. Åk längdskidor i något av de många spåren som finns i Hemavan eller Tärnaby.

Hyr vår stuga mellan Hemavan & Tärnaby

Om Du funderar på att besöka Tärnafjällen, hyr gärna vår stuga mellan Hemavan och Tärnaby. Stugan har det optimala utgångsläget för äventyr och rekreation, dessutom är den mysig och prisvärd. Ring eller mejla oss idag för att hyra vår stuga mellan Hemavan och Tärnaby.
Med vänliga hälsningar/
Peter Lindqvist

Tel: 070-3977386
E-post: info@hemavan.org